≡ Menu

Current Affairs – March 13th 2018 for Banking, RRB, UPSC, SSC & Deference

1. Prime Minister Narendra Modi has launched a campaign to eradicate tuberculosis (TB) from India by ?

A.2024

B.2025

C.2030

D.2019

Answer:B

 

2.Ayushman Bharat Programme/Scheme will generate lakhs of jobs, particularly for ?

A.Senior citizens

B.Mens

C.Transgenders

D.women

Answer:D

 

3.The Centre has constituted a three-member Mahanadi Water Disputes Tribunal to adjudicate the dispute between ______and Chhattisgarh?

A.Tamilnadu

B.Odisha

C.Kerala

D.Haryana

Answer:B

 

4.India’s tallest national flag was unfurled in Belagavi (also known as Belgaum) in which state?

A.Tamilnadu

B.Odisha

C.Kerala

D.Karnataka

Answer:D

 

5.Which bank Launches Online Overdraft Facility For MSME Customers ?

A.State Bank of india  

B.Dena Bank   

C.ICICI Bank  

D.Andhra Bank

Answer:C

 

6.Which Parliament Approved Anti-Defection Bill recently ?

A.Maldives  

B.US   

C.UK  

D.Indonesia

Answer:A

 

7.Which country announces USD 100 Ml LoC For Mauritius?

A.Australia  

B.India   

C.Pakistan  

D.Japan

Answer:B

 

8.Whom to inaugurate Delhi End TB Summit and to launch Tuberculosis Free India Campaign?

A.Shri Narendra Modi  

B.Shri Arun Jaitley   

C.Shri Dinesh Yadav  

D.Shri Venkatesh Kumar

Answer:A

 

9.How many agreements did India and France signed To Defence, Nuclear Energy Cooperation recently ?

A.25

B.16   

C.14

D.36

Answer:C

 

10. Which public sector bank  Reduces Charges On Non-Maintenance Of Minimum Balance?

A.Canara bank

B.PNB

C.Dena bank

D.Andhra bank

Answer:D

Leave a Comment